Termeni și Condiții

Folosirea site-ului de fata implica acceptarea explicita a termenilor de utilizare, a conditiilor si a politicii de confidentialitate. Pentru folosirea in cele mai bune conditii a site-ului, va recomandam citirea cu atentie a tuturor termenilor si conditiilor.
Proprietarul acestui site este S.C. OSIMO COM S.R.L.
S.C. OSIMO COM S.R.L. isi rezerva dreptul de a actualiza / schimba / modifica fara o notificare prealabila aceste conditii generale si continutul site-ului. Pentru a evita orice neintelegere este recomandabil sa verificati aceste sectiuni de fiecare data cand accesati site-ul si doriti sa efectuati operatiuni pe acesta. In acest fel veti actiona in cunostinta de cauza.

 

I. ELEMENTE DEFINITORII

1.Termeni

Termenii si conditiile generale se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri/produse de catre OSIMO, prin intermediul comenzilor plasate prin posta electronica (e-mail) de catre cumparator si pot fi modificate numai cu acordul expres scris al ambelor parti. Astfel, urmatorii termeni vor insemna :
Cumparator – persoana fizica, persoana juridica sau orice alta entitate ce emite o comanda.
Vanzator – S.C. OSIMO COM S.R.L., avand sediu in Soseaua Giurgiului nr.134, Comuna 1Decembrie, judetul Ilfov, nr. de inregistrare la Registrul Comertului: J23/1897/2008, RO 9225066.


Bunuri – orice produs inclusiv documentele mentionate in comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre vanzator, cumparator.


Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre vanzator si cumparator prin care vanzatorul este de acord sa furnizeze bunurile si cumparatorul este de acord sa primeasca aceste bunuri si sa faca plata acestora.


Contract – o comanda confirmata de catre atat de catre cumparator, cat si de catre vanzator.


Drepturi de proprietate intelectuala (in cele ce urmeaza DPI) – toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor si drepturi in natura de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.
Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile bunurilor asa cum sunt precizate in comanda.


2. Securitatea Datelor Personale
Datele personale vor fi folosite numai in scopul declarat al acestui site. Ne obligam sa nu facem publice sau sa nu vindem bazele de date continand informatii referitoare la datele personale ale utilizatorilor acestui site.


3. Drepturi de autor
Intregul continut al site-ului www.osimosemnalizare.ro incluzand in aceasta notiune texte, imagini, elemente de grafica web, si orice alte date, este proprietatea S.C. OSIMO COM S.R.L. si a partenerilor si este protejat conform legii drepturilor de autor si legilor privind dreptul de proprietate intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul scris a societatii S.C. OSIMO COM S.R.L. a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare.
S.C. OSIMO COM S.R.L. asigura utilizatorilor site-ului acces limitat pe acesta in scopul vizionarii produselor si informarii de specialitate, urmand, firesc, in unele cazuri, plasarea comenzii prin posta electronica, pe adresa oficiala a companiei: osimo@sigrutiera.ro , dar nu ii confera dreptul de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a folosi in scopuri comerciale acest site fara acordul expres si in scris al S.C. OSIMO COM S.R.L.
5. Legaturi catre alte site-uri
S.C. OSIMO COM S.R.L. nu raspunde si nu poate fi facuta responsabila de continutul (intelegand prin aceasta inclusiv natura lor) site-urilor la care se ajunge prin link-uri existente pe www.osimosemnalizare.ro . Raspunderea pentru aceste site-uri o poarta in intregime proprietarii acestora.
6. Comunicari electronice
Prin folosirea site-ului www.osimosemnalizare.ro pentru cumpararea de bunuri/produse si/sau prin participarea la programele lansate de acesta, utilizatorul isi da acceptul implicit pentru primirea notificarilor in format electronic de la OSIMO, incluzand in aceasta categorie comunicari prin e-mail si/sau anunturi pe site.
S.C. OSIMO COM S.R.L. respecta libertatea de optiune si ofera posibilitatea utilizatorilor sa-si exprime dorinta de a nu mai primi comunicari electronice, stopand prin aceasta comunicarea pe e-mail.

7. Responsabilitati privind produsele comercializate
S.C. OSIMO COM S.R.L. nu isi asuma responsabilitatea si nu poate fi facuta responsabila pentru orice pagube aparute prin folosirea in orice fel a produselor cumparate prin intermediul acestui site.


S.C. OSIMO COM S.R.L. nu garanteaza si nici nu va putea fi considerata responsabila in cazul in care produsele cumparate nu corespund scopului pentru care au fost cumparate.
Produsele livrate de OSIMO sunt ambulate corespunzator impotriva deteriorarii. De aceea, OSIMO nu va putea fi facuta responsabila in cazul deterioararii acestora pe durata transportului.


Orice problema de acest fel va fi adusa la cunostinta S.C. OSIMO COM S.R.L. in maximum 48 de ore de la primirea / livrarea produselor, urmand ca aceasta sa fie transmisa furnizorului produselor respective, pentru rezolvare sau remedierea in cadrul companiei, daca produsele sunt productie proprie.


S.C. OSIMO COM S.R.L. nu garanteaza ca prezentarile produselor sau orice alte elemente de continut al site-ului sunt lipsite de erori sau ca site-ul ofera informatii complete.De asemenea, nu raspunde si nici nu va fi facuta responsabila pentru functionarea site-ului, informatiile si continutul acestuia.

8. Dispute si Conflicte
Orice tentativa de acces neautorizat la site si orice incercare de frauda va fi raportata autoritatilor competente. Orice conflict aparut intre S.C. OSIMO COM S.R.L. si client/cumparatori se incearca a fi rezolvat pe cale amiabila, prin intelegere intre cele doua parti. In cazul in care acest lucru nu este posibil se vor aplica prevederile legale romanesti din domeniu, iar solutionarea conflictelor este de compententa instantelor romanesti.

 


II CONTRACTUL COMERCIAL LA DISTANTA
Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul www.osimosemnalizare.ro cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.


Comanda va fi compusa din urmatoarele documente :

a. Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice
b. Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul)
c. Termenii si conditiile contractuale


Daca vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor comenzii. Acceptarea comenzii de catre vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea vanzatorului catre cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui contract.


Prezentul contract intra in vigoare la confirmarea comenzii de catre vanzator. Confirmarea se face telefonic sau electronic (e-mail). Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza contractului astfel incheiat, in completarea acestora fiind: Certificatul de garantie si conformitate emis de catre vanzator sau un furnizor al acestuia.
CUMPARATOR – persoana fizica sau juridica identificat conform comenzii emise, denumita pe parcursul acestui contract cumparator.


Art. 1. OBIECTUL CONTRACTULUI
Cumparatorul se obliga sa cumpere de la vanzator, iar vanzatorul se obliga sa furnizeze produsele solicitate prin comanda efectuata de catre cumparator si confirmata de catre vanzator, in cantitatea specificata de catre cumparator in cadrul comenzii.


Art. 2. LIVRAREA PRODUSELOR – conform comenzii solicitate


Art. 3. DURATA CONTRACTULUI


1. Prezentul contract intra in vigoare in momentul confirmarii de catre S.C. OSIMO COM S.R.L. a comenzii lansate de cumparator.


2. Confirmarea comenzii de catre S.C. OSIMO COM S.R.L. se va face telefonic sau prin e-mail pe adresa de corespondenta furnizata de catre cumparator.


Art. 4. OBLIGATIILE VANZATORULUI


1. Sa livreze produsele in ambalaje corespunzatoare, si fara deteriorari.
2. Sa livreze produsele comandate de cumparator in cantitatile, la pretul si in timpul prevazut in confirmarea comenzii.
3. Sa informeze cumparatorul in situatia intarzierii sau imposibilitatii asigurarii produselor comandate in totalitate sau partial.
4. In situatia in care cumpartorul denunta contractul in baza prevederilor art. 6.3 inainte de livrarea produselor, renuntand la comanda sa, S.C. OSIMO COM S.R.L.se obliga sa nu mai efectueze aceasta livrare.

Art. 5. OBLIGATIILE CUMPARATORULUI


1. Se obliga sa ia la cunostinta de prevederile Conditiilor generale de utilizare ale site-ului de vanzari online www.osimosemnalizare.ro si recunoaste ca a fost de acord cu ele la efectuarea comenzii si implicit semnarea acestui contract.
2. Se obliga sa plateasca valoarea contractului (valoare produse si valoare livrare) la primirea produselor.


Art. 6. TRANSFERUL PROPRIETATII
Proprietatea asupra bunurilor/produselor va fi transferata la momentul efectuarii platii din partea cumparatorului in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier/transportator sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul vanzatorului). In cazul livrarii prin posta sau curier, acesta nu este autorizat de catre vanzator sa permita cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalori a acestora.Daca dupa transferul proprietatii cumparatorul constata diferente intre comanda (factura) si continutul coletului, acesta va notifica in scris vanzatorul in termen de maxim 3 zile.


Art. 7. DREPTUL DE DENUNTARE UNILATERALA A CONTRATULUI


7.1 Produsele livrate de S.C. OSIMO COM S.R.L.sunt in ambalaj corespunzator impotriva deteriorarii.


7.2 Cumparatorul are dreptul de a denunta unilateral in scris contractul la distanta, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produselor, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. In aceasta situatie Cumparatorul este obligat sa nu desigileze produsele.


7.3 Apeland la dreptul de denuntare unilaterala a contractului cumparatorul va trebui sa plateasca valoarea returnarii produselor.


7.4 S.C. OSIMO COM S.R.L. va rambursa sumele platite de cumparator pentru livrarea produselor fara a ii solicita acestuia cheltuielile aferente rambursarii sumelor. Rambursarea sumelor se va face în cel mult 30 de zile de la data denuntarii contractului de catre cumparator.


Art. 8. RASPUNDEREA CONTRACTUALA.
S.C. OSIMO COM S.R.L. nu isi asuma responsabilitatea si nu poate fi facuta responsabila pentru orice paguba aparuta prin folosirea defectuoasa a produselor cumparate.


Art. 9. GARANTII
Toate produsele comercializate de catre site-ul www.osimosemnalizare.ro beneficiaza de conditii de garantie de 12 luni, cu exceptia indicatoarelor rutiere unde durata gradului de retroreflexie este de 7 ani – 10 ani.


Art. 10. FORTA MAJORANici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.


Art. 11. LEGEA APLICABILAPrezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre organizator si participantii la campanie se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.